Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Johan Wouters / Pix4Profs

Mobiliteitsvisie in de maak; Schiedam heeft te veel auto's

Liefst 64 procent van de Schiedammers heeft soms of vaak moeite om een parkeerplaats te vinden, vooral in de avonduren. Dat blijkt uit het mobiliteitsonderzoek dat de gemeente Schiedam heeft laten uitvoeren.

Uit die enquête, waaraan liefst 5461 Schiedammers meewerkten, blijkt verder dat mensen denken dat het weren van bedrijfsbusjes uit de buurt en het aanpakken van foutparkeerders de beste oplossingen voor deze problemen zijn.

Schiedam scoort gemiddeld een 6,5 als het gaat om bereikbaarheid per auto in de stad. De meeste automobilisten hebben nu gemiddeld één voertuig. Verder is het zo dat iets meer dan de helft van de respondenten nu nog geen deelauto wil gebruiken, omdat zij vinden dat een auto altijd tot hun beschikking moet staan. Een derde van de ondervraagden heeft hier nog niet over nagedacht.

Bereikbaar houden

Wethouder Jeroen Ooijevaar is tevreden over de deelname aan het onderzoek. ,,De hoge respons geeft aan dat het onderwerp leeft'', stelt hij. ,,Het is ook van groot belang dat we Schiedam in de toekomst mobiel en bereikbaar houden. De stad is niet echt gebouwd op veel auto's, sommige straatjes zijn meer geschikt voor paard en wagen. Met andere woorden: we moeten dus een manier vinden om hiermee om te gaan.''

De mobiliteitsvisie moet na de zomer klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen