De politie ter plaatse in de Verheijstraat.
Volledig scherm
De politie ter plaatse in de Verheijstraat. © MediaTV

Moeder en kinderen vastgebonden bij woningoverval in Vlaardingen, vierde overval in een week tijd

UpdateIn de Verheijstraat in Vlaardingen is gisteravond een woning door drie jongemannen overvallen. Daarbij werden een moeder en twee kinderen vastgebonden en bedreigd met een mes en een honkbalknuppel. De verdachten namen twee laptops, een horloge en een playstation mee als buit. Het is daarmee de vierde overval in een week tijd in de Waterwegregio. De politie is op zoek naar de verdachten, die geheel in het zwart gekleed waren.

Drie mannen met een bivakmuts kwamen dinsdag rond 20.00 het huis aan de Verheijstraat binnen. De overvallers bedreigden de moeder en twee kinderen. De bewoners zijn niet gewond geraakt, maar zijn volgens de politie wel erg geschrokken. Na de overval ging het drietal er vandoor in de richting van de Action in Vlaardingen. 

Een dag eerder overvielen twee jongemannen met vuurwapens de Albert Heijn in winkelcentrum De Loper. Vrijdag vond er ook een overval plaats in het winkelcentrum: toen kwam een man met een vuurwapen de Jumbo binnen.

Op zaterdagavond was het ook raak aan de Nieuwe Haven in Schiedam. Daar probeerde een man tevergeefs Poolse supermarkt Krakus te overvallen. Hij was gewapend met een mes, maar ging er zonder buit vandoor.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen