Volledig scherm
Bas Eenhoorn. © Mark van der Zouw

Morgen in de Week van de Waterweg: Bas Eenhoorn over het burgemeesterschap en het Winterterras is geopend

Er komt weer een nieuwe aflevering van de Week van de Waterweg aan. Verslaggever Tjerk van der Ende praat je hierin weer helemaal bij over het belangrijkste nieuws uit Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Hoek van Holland van deze week.

Bas Eenhoorn (73) is de nieuwe waarnemend burgemeester van Vlaardingen. Hij volgt Annemiek Jetten op. Zij nam vorige week ontslag nadat wethouders het vertrouwen in haar hadden opgezegd. Hij is een oude bekende voor de Vlaardingers. In 2014 was hij namelijk ook al waarnemend burgemeester van de gemeente. Tjerk gaat met hem in gesprek over zijn eerste werkdag. 

Het was voor de bewoners van een woning aan de Zernikedreef even schrikken. Bij thuiskomst zagen zij dat de achtertuin en ramen onder de latexverf zaten. Gezien de handafdrukken is de dader waarschijnlijk een kind. 

Vlaardingers kunnen de ijzers in het vet leggen. Nadat het twee jaar op rij niet lukte een schaatsbaan in Vlaardingen te realiseren, komt daar dit weekend verandering in. Tot zaterdag 11 januari staat het groots aangekondigde Winterterras met schaatsbaan en horecatent in het Oranjepark. 

De Week van de Waterweg is morgenochtend te zien in onze app en op deze site.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen