Volledig scherm
De Gusto gold jaren lang als een belangrijke werkgever in Schiedam. © Cas Oorthuys / collectie Nederlands Fotomuseum

Nieuwe b&b is eerbetoon aan scheepswerf De Gusto

De nieuwe bed & breakfast aan de Nieuwe Sluisstraat in Schiedam krijgt de naam De Gusto, als eerbetoon aan de 41 jaar geleden gesloten scheepswerf. De overnachtingsplek gaat begin april open.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan bed & breakfast De Gusto, in het voormalige pand van ijzerhandel Post & Co aan de Nieuwe Sluisstraat in het centrum van Schiedam. Het gebouw is een rijksmonument. Begin april opent Sylvia van Geer samen met haar man hun tweede b&b. ,,Wij runnen er ook al eentje in Zierikzee, zijn dus niet helemaal onervaren'', vertelt zij.

Posters

,,Het grove werk is gedaan, sommige slaapkamers zijn ook al bijna klaar. Het gaat nu vooral om de details.'' Zoals de posters en foto's van schepen en andere objecten, die de Schiedamse werf Gusto heeft gemaakt. Zo krijgen de acht kamers een naam die gerelateerd is aan een spectaculair bouwwerk.

Dirk J. Allewelt van de Stichting Erfgoed Werf Gusto, werkt maar al te graag mee aan de inrichting. ,,Bij afwezigheid van andere expositieruimte in Schiedam is dit voor ons een geweldige manier om het erfgoed van Gusto te bewaken'', meent hij. ,,Hierdoor krijgen zowel de gasten van de Gusto en Schiedammers de mogelijkheid te zien wat een moois er in Schiedam viel en valt te bewonderen.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.