De bouw van de historische trekschuit Den Eerste Snik ligt op schema: het casco van de boot is klaar. Vrijwilligers Wim (links) en René zijn hard aan het werk. Frank Baart, voorzitter van de stichting Zorg en Vlijt, kijkt trots toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van de historische trekschuit Den Eerste Snik ligt op schema: het casco van de boot is klaar. Vrijwilligers Wim (links) en René zijn hard aan het werk. Frank Baart, voorzitter van de stichting Zorg en Vlijt, kijkt trots toe. © Roel Dijkstra

Nieuwe mijlpaal voor historische trekschuit Maassluis; het casco is klaar

De bouw van de historische trekschuit Den Eerste Snik in Maassluis heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: het casco van de boot die in een voormalige garage van Van der Kooy wordt nagebouwd, is klaar. 10 april 2021 is het zover: dan gaat het schip te water.

Eigenlijk hebben de scheepbouwers en vrijwilligers deze week vrij. Toch zijn vrijwilligers Wim en René er, zoals altijd. ,,Ik kan het niet laten”, bekent René. ,,Ook al sterf ik van de pijn in m’n rug”, zegt hij terwijl hij zijn rug ondersteunt. Het hindert hem in elk geval niet om gereedschap te pakken en in de boot te klauteren. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen