Volledig scherm
Stadsmolen, Maassluis. Foto ter illustratie. © AD

Nog meer Maassluise lantaarnpalen krijgen 'slim licht'

Deze week worden in het parkje ter hoogte van Stadsmolen in Maassluis de huidige lantaarns door CityTec vernieuwd. De veertig lantaarnpalen krijgen nieuwe armaturen en energiezuinige ledlampen waarmee op afstand te controleren is of de verlichting werkt.

Wethouder Fred Voskamp nam gisteren zelf een kijkje bij de vervanging. De werkzaamheden zelf staan gepland tot eind deze week, dan moeten alle veertig lantaarnpalen vernieuwd zijn.

Op dit moment zijn in Maassluis al zo'n 2097 lantaarnpalen 'slim'. Dat is ongeveer 40 procent van de straatverlichting in de stad. Nu de dagen korter worden, valt kapotte verlichting extra op. Maassluizers die een kapotte paal zien, wordt gevraagd dit te melden via op de website maassluis.nl/meldingen. De verlichting wordt tijdens deze maanden sowieso vaker gecontroleerd.

Overigens blijft het aantal storingen in Maassluis beperkt, aldus CityTec. Gemiddeld werkt minder dan 1 procent van de verlichting in deze stad niet en daarmee wordt Maassluis door CityTec regelmatig gebruikt als voorbeeld van een plaats met een goed werkende verlichting.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen