Corrie Vletter kreeg een boete toen ze bij het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in alle haast op een invalidenplek parkeerde.
Volledig scherm
Corrie Vletter kreeg een boete toen ze bij het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in alle haast op een invalidenplek parkeerde. © Fotobewerking AD

Noodsituatie, maar tóch kreeg Corrie (77) een parkeerboete bij het ziekenhuis

Toen Corrie Vletter (77) uit Schiedam het verhaal van de woeste vader Sébas Diekstra las, herkende ze zijn frustratie. Zij racete vorig jaar met haar man Wim (87) naar de spoedeisende hulp van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. In alle haast parkeerde ze op een invalidenplek en kreeg hiervoor ook een flinke boete.

,,De huisarts zei ons zo snel mogelijk naar de spoedeisende hulp te gaan’’, vertelt Vletter. ,,Het was 3 december. We waren net bij de huisarts geweest omdat mijn man zich helemaal niet goed voelde. Hij had pijn op de borst en een onregelmatige hartslag. Dichtbij de ingang van de spoedeisende hulp was echter geen vrije parkeerplaats.’’ Alleen de invalidenplekken waren nog vrij, zegt Vletter. ,,Een stuk verderop waren wel gewone plekken, maar ik kon mijn man op dat moment echt geen tien minuten laten lopen. Daarom heb ik mijn auto toen maar op een invalidenplaats gezet’’, vervolgt ze. 

Quote

Ik kon mijn man op dat moment echt geen tien minuten laten lopen

Corrie Vletter

Medische nood

Toen ze even later terugkwam bij haar auto, had ze al een bekeuring te pakken. ,,Ik wist natuurlijk niet meteen hoeveel het me zou kosten. Maar toen ik een paar dagen later hoorde dat het om 380 euro ging, werd ik heel boos’’, vertelt Vletter. Vletter maakte daarom bezwaar tegen de boete. Hieraan voegde zij een brief van de huisarts toe. In die brief omschreef de huisarts de medische nood van de situatie en betoogde hij de boete onterecht te vinden. ,,Dat heeft niets geholpen, net als die vader kreeg ik ook een standaardbrief van justitie terug waarin stond dat ik de boete toch moest betalen. Ik vraag me af of ze de brief van mijn huisarts wel hebben gelezen. Het is toch absurd dat er helemaal niet wordt gekeken naar de reden dat ik daar stond?’’

,,Ik ben niet meer zo kwaad als in het begin, maar kan het toch niet uitstaan. Aangezien ik sinds die tijd wekelijks met mijn man in het ziekenhuis kom, ga ik vanmiddag bij de gemeente een invalidenkaart aanvragen. Achteraf hadden we dat veel eerder moeten doen, gelukkig hoeven we straks niet meer zo te tobben’’, besluit ze. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen