De band in Uzory in traditionele klederdracht. Helemaal rechts Olexandr Dobrovolskyy met accordeon. De dames op de voorgrond bespelen de domra. Links in de zwarte trui Gea werdekker, eigenaar van artiestenbureau Kwitka.
Volledig scherm
PREMIUM
De band in Uzory in traditionele klederdracht. Helemaal rechts Olexandr Dobrovolskyy met accordeon. De dames op de voorgrond bespelen de domra. Links in de zwarte trui Gea werdekker, eigenaar van artiestenbureau Kwitka. © Roel Dijkstra

Oekraïense muziekgroep treedt op om geld in te zamelen voor getroffen stad: ‘Muziek heelt de ziel’

Van een opzwepend strijdlied tot de overwinningsmuziek van Cherson: de Oekraïense muziekgroep Uzory heeft toepasselijke nummers gekozen voor de concerten die zij door heel Europa geven om geld in te zamelen. ,,Als je muziek maakt, ben je even in een andere wereld.”

 1. SC Feyenoord dieper in de penarie, pak slag voor Capelle: lees hier alles over het amateurvoetbal
  Voetbal Totaal

  Herrijze­nis VDL tevergeefs, VFC verliest net herstelde Pranger: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Een gebrek aan voetbalintelligentie noemt SC Feyenoord-trainer André Stafleu het, maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien dat de vierdedivisionist na wéér een nederlaag dieper in de penarie zit. Verder kon dit weekeinde een 16-jarige invalkeeper de nederlaag van Strijen niet voorkomen. VDL was dicht bij een succesje, maar greep weer mis. Verder won Vierpolders wéér een derby. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
 2. ‘Sjoemelrector’ vluchtte naar Turkije, maar rechtszaak miljoenenfraude Islamitische Universiteit start toch
  PREMIUM

  ‘Sjoemel­rec­tor’ vluchtte naar Turkije, maar rechtszaak miljoenen­frau­de Islamiti­sche Universi­teit start toch

  Hij houdt zich al jarenlang schuil in Turkije en voorkwam zo dat de rechtszaak om miljoenenfraude op de omstreden voormalige Islamitische Universiteit in Rotterdam tegen hem werd behandeld. Maar in afwezigheid van voormalig rector Nedim B. (62) gaat de rechtszaak tegen hem toch van start. Mede door B. en een ander voormalig bestuurslid zou de Belastingdienst voor 8,5 miljoen euro zijn getild.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen