Volledig scherm
PREMIUM
Dde Comeniusgymzaal op de Kloosterplaats © Fred Libochant / Roel Dijkstra

Onbegrip over weigering bij herstel Comeniusgymzaal: dakpannen met zonnecellen mogen niet

Het besluit van het Schiedamse stadsbestuur om niet akkoord te gaan met het plan om dakpannen met geïntegreerde zonnecellen te plaatsen op de Comenius gymzaal aan de Kloosterplaats, leidt tot onbegrip bij indiener De Groot Fonds. ,,Wij hopen dat de gemeenteraad een andere mening heeft.''

Volledig scherm
Binnen in de Comeniusgymzaal. © Roel Dijkstra

Lange tijd zat het Schiedamse college in de maag met de Comeniusgymzaal. De Kloosterplaats - voorheen het Gat van Bolmers - werd twee jaar geleden opgeleverd, echter zonder exploitant voor de Comeniusgymzaal. Het monument ging daarom in de verkoop met als vraagprijs 80.000 euro.

Interesse was er voldoende, ook van commerciële partijen. Maar uiteindelijk 'gunde' het stadsbestuur het gebouw aan het Schiedamse De Groot Fonds, dat het pand aankocht voor 80.000 + 1 euro en beloofde het helemaal op te knappen. Een broodnodige investering, aangezien het monument de afgelopen jaren alleen wind- en waterdicht is gemaakt.

  1. Bij dit museum krijg je een gratis chocoladereep door entreestickers te sparen
    PREMIUM

    Bij dit museum krijg je een gratis chocolade­reep door entreestic­kers te sparen

    Succes heeft ook een keerzijde, zo blijkt in Schiedam. De entree-stickers van het Stedelijk Museum belanden niet altijd in de prullenbak, maar vaak op straat of aan een lantaarnpaal. De museumbezoekers doen aan 'wildplakken'. Na klachten op sociale media bedacht Connor Klein van chocolaterie De Bonte Koe - een buurman van het museum - de oplossing: een spaarkaart die als 'ie vol is een reep chocola oplevert met als tekst: 'Een museum dat naar meer smaakt'.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen