De karakteristieke binnenstad van Maassluis.
Volledig scherm
De karakteristieke binnenstad van Maassluis. © van der Pal/Dijkstra

Ondersteun lokale ondernemers in Maassluis met het kopen van waardebonnen

Help een Maassluise ondernemer het hoofd boven water te houden met het kopen van een waardebon die op een later moment besteed kan worden. 

Horecagelegenheden, winkels, maar ook kappers en veel zzp’ers komen door de coronacrisis in grote financiële nood. Voor sommige van hen dreigt zelfs een faillissement. In Maassluis hebben ondernemingen daarom de handen ineengeslagen om samen de crisis door te komen. Daartoe is de actie Steun Maassluis opgezet.

,,Het idee erachter is om nu waardebonnen te kopen die op een later tijdstip besteed kunnen worden in de desbetreffende zaak”, legt initiatiefnemer Remco de Vos die eigenaar is van Kikmediazone, uit. ,,Ondernemingen krijgen hiermee lucht en consumenten geven nu geld uit dat ze normaliter op een later tijdstip toch wel zouden hebben gedaan. Een typisch voorbeeld van een win-winsituatie. Ook is er de mogelijkheid om een donatie te doen.”

Alle informatie is te lezen op de website www.steun-maassluis.nl, waar de inmiddels 24 deelnemende bedrijven zich presenteren. Daar kunnen ook de waardebonnen worden gekocht van de onderneming van voorkeur. ,,De teller staat inmiddels op 520 euro”, weet De Vos. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat dit bedrag de komende tijd toeneemt. De ondernemers staan altijd voor ons klaar, laten wij dat ook eens voor hen doen.”

Facebook

Om extra aandacht te creëren is er ook een facebookpagina aangemaakt waar elke nieuw aangesloten ondernemer op gedeeld zal worden. Ondernemers worden ook ondersteund door middel van diverse communicatie-materialen. Zo kunnen zij heel simpel een poster printen voor aan de winkelruit, maar ontvangen bijvoorbeeld ondernemers die thuisbezorgen ook flyers om bij de bestelling te doen om mensen op de hoogte te brengen van deze actie.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen