Volledig scherm
De Facebookpagina van ONS.Vlaardingen wordt onderwerp van een rechtszaak. © ONS.Vlaardingen

ONS.Vlaardingen sleept weggestuurd raadslid voor de rechter vanwege Facebookpagina's

ONS.Vlaardingen sleept het uit de fractie gezette raadslid Tim Thiel voor de rechter. Laatstgenoemde weigert de beheerrechten van de ONS-Facebookpagina’s af te staan.

De lokale partij en Thiel staan al weken lijnrecht tegenover elkaar vanwege de sociale media. Het raadslid wil niets overdragen zo lang ONS.Vlaardingen ‘dreigende taal’ naar hem uitspreekt. Hij zegt de Facebookpagina’s eigenhandig tot een succes gemaakt te hebben en wil ze daarom niet zomaar afstaan.

Afgelopen weekend verwijderde Thiel tweeduizend volgers van de officiële ONS.Vlaardingen-pagina. Ook veranderde hij het adres naar Facebook.com/onderdanenvanKeizerFrans, verwijzend naar partijleider en wethouder Frans Hoogendijk.

ONS.Vlaardingen zette Thiel én fractievoorzitter Ron Boers vorige maand uit de partij, nadat zij op Facebook hadden geschreven over bedreigingen aan het adres van de burgemeester. De partij baalde al langer van het ‘roekeloze’ gedrag van de twee op sociale media.

Hoge dwangsom

In de dagvaarding die Thiel ontving, schrijft ONS.Vlaardingen over een ‘laster- en treitercampagne’ die na het vertrek van de twee is ingezet. ,,Iedere dag dat Thiel nog in het bezit blijft van de toegangscodes tot de Facebookaccounts kan hij zijn laster- en treitercampagne voorzetten tot nadeel van de partij en haar bestuursleden.’’

Daarom wil zij op straffe van een ‘hoge dwangsom’ dat Thiel de rechten overdraagt en de pagina’s ‘terugbrengt naar de stand van 20 november’.

Het kort geding blijkt al dagen in voorbereiding te zijn. Eerder deze week zei Hoogendijk nog niet te weten of het tot een rechtszaak zou komen.

Thiel spreekt van ‘powerplay’. Hij hekelt het de ‘onkunde’ van zijn voormalig partijhoofd. ,,Je kán helemaal geen toegangscodes overdragen. Het gaat om beheerrechten. De afgelopen dagen heb ik een hele hoop dreigementen gehoord. Dingen die Hoogendijk als een soort Don Corleone uitspreekt. Geen bewoordingen waarmee je iemand in de positieve zin meekrijgt.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen