Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Op deze plekken, waaronder het Oranjepark, is het in Vlaardingen voortaan verboden om te barbecueën

Vlaardingse carnivoren moeten komende zomer opletten waar zij hun barbecue aansteken: het stadsbestuur heeft voor sommige plekken een verbod ingesteld.

Het gaat om het Oranjepark, Park 't Nieuwelant, Van Kinsbergenplaats, het Klauterwoud en alle kinderspeelplaatsen. Op die plekken geldt voortaan een 'verbod vuur voor koken, bakken en braden' van kracht. Verboden om te barbecueën, dus. Ook koken op gas is niet langer toegestaan.

De regels zijn om twee redenen aangescherpt, licht de gemeente toe. ,,De gebieden zijn door het college van burgemeester en wethouders aangewezen omdat het koken gevaar oplevert of vanwege klachten uit de omgeving. Daar is sprake van overlast of hinder door het barbecueën."

Quote

Het koken levert gevaar op

Gemeente Vlaardingen

Burenruzie

Afgelopen voorjaar verscherpte de politie het toezicht bij de Van Kinsbergenplaats. Twee groepen bewoners stonden daar lijnrecht tegenover elkaar. De verscherping van het toezicht volgde op een incident waarbij enkele voordeuren werden toen besmeurd. De situatie stond toen al maanden op scherp, zei de gemeente.

Onderwerp van discussie was de barbecue die op het plein tot in de later uurtjes aanstond. In het Oeverbos is het voortaan overigens wél weer toegestaan om de grill aan te zetten.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen