Robert van Gestel poseert voor een van de speelwanden in de sporthal op Sportpark Willem-Alexander.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert van Gestel poseert voor een van de speelwanden in de sporthal op Sportpark Willem-Alexander. © Roel Dijkstra

Op deze speelse manier wil Schiedams sportpark overgewicht onder kinderen te lijf gaan

Een primeur voor Sportpark Willem-Alexander in Schiedam: de stichting die het park beheert, kreeg onlangs subsidie voor de eerste dubbele Lü interactieve speelwand van Europa. Niet alleen een leuke activiteit voor jong en oud, maar vooral een middel in de strijd tegen overgewicht onder kinderen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  17

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen