Volledig scherm
Een fles in de flessenautomaat in een Albert Heijn, archieffoto. © ANP

Opbrengst statiegeldactie naar katten met gebroken poten

Dankzij het geld dat klanten van de Albert Heijn Veerplein in Vlaardingen recent hebben ingezameld, kunnen twee katten met een gebroken poot worden geholpen. De statiegeldactie leverde 236 euro op voor het Vlaardingse Dierenopvangcentrum. 

,,Het gaat om twee zwerfkatten die recent bij ons zijn binnengebracht’’, vertelt een woordvoerster van de Dierenbescherming. Als er nog geld over is, gaat dat naar andere dieren die medische zorg nodig hebben. De actie wordt tot vreugde van de Dierenbescherming in september, oktober en november voortgezet in de Albert Heijn Koningshoek in Maassluis. 

,,De opvang van een hond kost al gauw 30 euro per dag’’, verduidelijkt de woordvoerster. ,,Onze kosten lopen dus zeer snel op. Wij krijgen een vergoeding voor de eerste twee opvangweken van een dier’’, legt zij ook uit. Daarna komt de opvang voor eigen rekening van de Dierenbescherming. 

Vooral als dieren intensieve zorg nodig hebben, is veel geld nodig. ,,Zo hebben we recent ook twee ernstig vermagerde honden binnengekregen. Dit soort dieren blijven zeker drie maanden in ons asiel.”

Quote

De opvang van een hond kost al gauw 30 euro per dag

Woordvoerster dierenbescherming

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen