Volledig scherm
De Ketheltunnel © ANP/Robin van Lonkhuijsen

Opgelet: Ketheltunnel (A4) meerdere dagen dicht voor onderhoud

Rijkswaterstaat voert in het weekend, van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 29 juli 05.00 uur, onderhoudswerkzaamheden uit aan de Ketheltunnel in de A4 bij Schiedam.

Tijdens deze periode is de tunnel richting Amsterdam tussen het Kethelplein en Delft afgesloten. Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Weggebruikers moeten rekening houden met 10 minuten extra reistijd.

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Bij dit onderhoud vervangt Rijkswaterstaat de isolatie in de wandbekleding.

De werkzaamheden staan los van de hitteproeven die de afgelopen weken in de avond- en nachturen plaatsvonden. Efectis uit Bleiswijk voerde verschillende testen uit waarbij werd onderzocht of hittewerende platen, te bevestigen aan de betonwanden en het plafond, een oplossing bieden bij extreme hitte die nog niet eerder in Nederland is voorgekomen. De eerste resultaten lijken positief, na een analyse volgt in het najaar een advies.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen