Volledig scherm
Ingrid Herman, beheerder van Dierenhoek 't Sparretje in Maassluis, bekijkt de schade die de brand veroorzaakte. © DIJKSTRA, ROEL

Oplichter maakt misbruik van brand dierenhoek Maassluis

Een oplichter probeert, uit naam van liefdadigheid, mensen geld af te troggelen door donaties te vragen voor de voor een deel afgebrande Dierenhoek ‘t Sparretje in Maassluis. Beheerder Ingrid Herman weet echter van niets. ,,Ik ben zo ontzettend boos.”

Herman ontdekte de oplichtpraktijk toen haar nichtje haar belde met de vraag of het klopt dat er mensen uit haar naam vragen geld over te maken. Er wordt gebeld met het nummer 0616121285.

,,De criminelen doen alsof ze je niet kunnen horen en gaan dan over op app’en. Mijn telefoon zou door de brand waterschade hebben opgelopen, ik zou niet meer kunnen internetbankieren en blut zijn. Allemaal niets van waar”, benadrukt Herman. ,,Ik hoop écht dat mensen hier niet intrappen.”

Quote

Ik hoop écht dat mensen hier niet intrappen

De beheerder heeft inmiddels de politie op de hoogte gebracht en ook contact gehad met het meldpunt fraude. ,,Maar de politie kan niets doen zolang er geen slachtoffers zijn en aangifte is gedaan. Ik hoop ook echt dat dit niet gaat gebeuren, dat zou ik heel erg vinden.”

Rust 

Herman snakt, anderhalve week na de brand die het kantoorgedeelte van ‘t Sparretje verwoeste, naar rust. ,,We proberen weer iets op te bouwen en dan gebeurt er zoiets. Ik ben zo ontzettend boos, ik begrijp gewoon niet dat er mensen zijn die op deze manier misbruik van een situatie durven te maken. Dan heb je lef hoor, en een enorm bord voor je kop.”

De Dierenhoek blijft voorlopig gesloten. De naastgelegen speeltuin die door de gemeente Maassluis is gereinigd, is wel weer open voor publiek. De brand eiste het leven van poes Smooky. Begin deze week overleed ook een gans, puur van de stress.

  1. ‘Zeist’ het mikpunt van kritiek bij verlies Excelsior Maassluis in spektakelstuk
    PREMIUM

    ‘Zeist’ het mikpunt van kritiek bij verlies Excelsior Maassluis in spektakel­stuk

    Dat Excelsior Maassluis op bezoek bij Rijnsburgse Boys niet zou gaan winnen, stond eigenlijk van tevoren al vast. Dat lukte immers de voorgaande elf confrontaties ook niet. Desondanks overheerste in het Maasluise kamp ontgoocheling na de nederlaag (4-3). De Tricolores voelden zich benadeeld door arbiter Wim Bronsvoort, in de wetenschap dat elk punt een bonuspunt is in de strijd om rechtstreekse handhaving.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen