Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Opnieuw verdachten aangehouden voor schietpartij Boomgaardstraat

Er zijn afgelopen woensdag weer twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 28 december aan de Boomgaardstraat in Schiedam. Een Rijswijkse man overleed hierbij.

De twee aangehouden mannen worden ervan verdacht de eerder aangehouden verdachten op de Ooievaarsteeg te hebben opgepikt. De nieuwe verdachten zijn een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige Schiedammer. De mannen zijn gisteren weer vrijgelaten in afwachting van hun proces. Eerder werden al een 41-jarige Schiedammer en een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden.

De dodelijke schietpartij vond plaats op 28 december rond 19.30 uur in een Schiedamse woning. De Rijswijkse man werd zwaargewond aangetroffen, maar medische hulp mocht niet meer baten. Uit onderzoek bleek dat drie personen na het schietincident het huis hadden verlaten. Mogelijk is één van hen gewond geraakt, aangezien een meters lang bloedspoor werd aangetroffen. Deze liep tot aan de Ooievaarsteeg, waar ze vermoedelijk door twee mannen uit Deventer en Schiedam zijn opgepikt. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen