Volledig scherm
© DIJKSTRA, ROEL

Opnieuw verzakkingen op Schiedamse sportpark Willem-Alexander

De gemeente Schiedam heeft aannemerscombinatie A4all, verantwoordelijk voor de aanleg van de rijksweg en het sportpark op het tunneldak, gesommeerd op korte termijn een plan van aanpak te presenteren waarmee de verzakkingen op sportpark Willem-Alexander tot het verleden behoren.

Schiedam heeft hiervoor zelfs een juridisch bureau ingeschakeld omdat een oplossing voor de verzakkingen ondanks beloften uitblijft. Ook is een extern deskundige gevraagd het sportpark te inspecteren. Uit zijn bevindingen blijkt dat het noodzakelijk is op korte termijn enkele maatregelen te nemen om een veilig gebruik van het complex te kunnen garanderen.

Medio 2018 bleek er een probleem met veld 3, waar toen scheuren werden geconstateerd. Het veld was vervolgens langere tijd onbespeelbaar. Dit veld is gerepareerd en kon toen in het najaar weer in gebruik worden genomen. Dat is nog steeds het geval, maar er blijkt nu aan de westzijde een hoogteverschil met de naastgelegen bestrating en er is een naad ontstaan tussen het veld en de betonnen plaat. Omdat er hierdoor een risico ontstaat voor gebruikers, wordt het probleem binnenkort (tijdelijk) opgelost, in afwachting van het definitieve herstel door A4all.

Looppad

Verder kwam uit de inspectie naar voren dat de helling in het looppad bij het voetbalveld op het tunneldak te steil is. Daarom wordt een rood-wit lint aangebracht dat bezoekers hierop attendeert. Daarnaast zijn drie van de zeven atletiekbanen vanwege de problemen al enige tijd buiten gebruik. Ook hiervoor moet snel een oplossing komen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen