Oproep vanuit Vlaardingen: luid de kerkklokken tijdens oud en nieuw
Normaliter gaan veel mensen tijdens de jaarwisseling naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, bedachten de fracties van CDA en de CU/SGP in Vlaardingen. Zij doen dan ook een oproep om de kerkklokken te laten luiden.
,,We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar willen vooral kijken wat wél kan. Daarom doen we een oproep aan Nederland om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken”, aldus fractievoorzitter Erik van Pienbroek van de CU/SGP.
Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en wat zij het liefst samen vieren. ,,Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar”, meent Corné Venema, voorman van het CDA.
Schiedam
Schiedam geeft in elk geval gehoor aan de oproep. Op initiatief van de Grote- of Sint Janskerk luiden de kerklokken in Schiedam het nieuwe jaar in als teken van hoop. Om 00.00 uur tijdens oud en nieuw zijn de klokken van de vier kerken vijf minuten te horen. Ook de Liduina Basiliek (centrum), de Dorpskerk (Kethel) en de Jacobuskerk (Kethel) doen mee.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
Geuzenpenning gaat naar Myanmarese mensenrechtenorganisatie: ‘Een enorme aanmoediging’
De Geuzenpenning van dit jaar is toegekend aan de Myanmarese mensenrechtenorganisatie Assistance Association for Political Prisoners (AAPP). De organisatie zet zich al sinds 2000 in om het lot van de duizenden politieke gevangen in het land te verbeteren, zegt de stichting achter de penning. De Geuzenpenning wordt ook dit jaar uitgereikt in de Grote Kerk van Vlaardingen. -
Overleden persoon aangetroffen aan de Westfrankelandsestraat in Schiedam
In een woning aan de Westfrankelandsestraat in Schiedam is woensdagochtend een overleden persoon aangetroffen. De politie doet daar momenteel onderzoek. -
PREMIUM22
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
PREMIUM21
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
Drukte bij de energievergelijkingssites. Vandaag is de laatste dag dat je onder gunstige voorwaarden een vast contract kunt afsluiten. Vanaf morgen geldt de hogere opzegboete. Twee experts geven advies wat nu verstandig is om te doen: nog even wachten of toch een contract afsluiten?
-
Basketbalvereniging baalt van uitstel bomenkap: bouw sporthal loopt vertraging op
-
-
-
ACHTER DE SCHERMEN
Blij dat wij als redactie niet de rechters zijn in de corruptiezaak Richard de Mos
In deze rubriek beschrijft de AD-hoofdredactie wat de redacties bezighoudt. Deze keer Paul van den Bosch (hoofdredacteur van de regiotitels van het AD) over de fraudezaak rond politicus Richard de Mos. Zittingsdag één is maandag in Rotterdam. -
PREMIUM
‘Sjoemelrector’ vluchtte naar Turkije, maar rechtszaak miljoenenfraude Islamitische Universiteit start toch
Hij houdt zich al jarenlang schuil in Turkije en voorkwam zo dat de rechtszaak om miljoenenfraude op de omstreden voormalige Islamitische Universiteit in Rotterdam tegen hem werd behandeld. Maar in afwezigheid van voormalig rector Nedim B. (62) gaat de rechtszaak tegen hem toch van start. Mede door B. en een ander voormalig bestuurslid zou de Belastingdienst voor 8,5 miljoen euro zijn getild.