Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Gemeente Rotterdam

OuderenPartij Schiedam wil wielklem ook in jeneverstad invoeren

Als het aan de OuderenPartij Schiedam ligt, wordt de wielklem ook in de jeneverstad ingevoerd. Want als het in Vlaardingen kan, waarom dan niet in Schiedam, vraagt de partij zich af.

De OuderenPartij Schiedam heeft al vaker gepleit voor een wielklem, maar er waren altijd argumenten tegen. Vooral de kosten bleken een struikelblok. ,,Maar uit een memo aan de Vlaardingse gemeenteraad blijkt dat probleem bij de buren niet te bestaan'', schrijft de partij in vragen aan het stadsbestuur. ,,Het systeem is zelfs kostenneutraal, aangezien de kosten zijn verrekend in het tarief van het toepassen van de wielklem.'' De partij vraagt het college in Vlaardingen na te gaan hoe zij eventuele problemen bij de invoering van wielklemmen hebben ondervangen en hoopt dat burgemeester en wethouders bereid zijn samen met de haringstad een regeling op te tuigen.

De gemeente Vlaardingen gaat naar verwachting later dit jaar gebruikmaken van wielklemmen. Het college van deze stad denkt dat de maatregel helpt in de strijd tegen wanbetalers uit het buitenland. De gebruikskosten worden geschat op ongeveer 400 euro per geval. Dat geld wil de gemeente verhalen op de overtreder. Na de zomer legt het college het plan voor aan de gemeenteraad, die moet beslissen. Dan wordt ook duidelijk in welke gevallen de gemeente een wielklem in kan zetten. Nu denkt zij aan automobilisten die opnieuw in de fout gaan, terwijl die een eerdere boete nog niet hebben betaald.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen