Volledig scherm
© Thinkstock

Overlast door drank in het verkeer neemt toe

Meer meldingen van verkeersoverlast, vaker automobilisten met drank achter de kiezen en een toename van het aantal boetes: de hufterigheid op de Vlaardingse wegen lijkt toe te nemen.

Nieuwe statistieken van de politie laten zien dat bestuurders het afgelopen jaar opvallend veel waarschuwingen hebben gekregen: dit aantal steeg van 156 in 2017 naar 456 een jaar later.

Ook de hoeveelheid meldingen over verkeersoverlast nam in die periode toe: van 154 naar 205. Vrijwel al deze meldingen sloegen op parkeerproblemen.

Onder invloed

Daarbij is te zien dat meer en meer bestuurders achter het stuur kruipen terwijl ze onder invloed zijn van drugs, alcohol en medicijnen. Het aantal gesnapte drinkers nam toe van 82 naar 124.

Wat verkeersongevallen betreft gaat het wel beter. Vorig jaar telde de politie 703 incidenten, een jaar eerder waren dat er nog 726. ,,Het aantal verkeersongevallen ligt de afgelopen jaren redelijk stabiel’’, schrijft de gemeente, die eveneens meldt dat vorig jaar 87 mensen gewond raakten in het verkeer. 

Later dit jaar volgt een plan met maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen