Volledig scherm
Een vliegtuig van Transavia stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport. © ANP

Overlast van vliegverkeer boven Schiedam neemt toe, inwoners schrijven brandbrief

De overlast die bewoners in Schiedam-Noord ondervinden van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is hen al jaren een doorn in het oog. Maar wat hen ook stoort is dat de gemeente Schiedam hen niet serieus neemt. Althans, zo ervaren zij dat.

In een brandbrief aan de gemeenteraad schrijven zij dat sinds de bewonersbijeenkomst op 11 oktober 2018 het wel heel stil is geworden vanuit die gemeente. ,,Wel is er begin februari nog een gesprek geweest met de wethouder. Daarbij werd een regelmatiger communicatie over het vliegveld richting de Schiedamse bewonersorganisaties toegezegd, maar dat was het dan ook'', aldus de groep.

Toename

Ondertussen neemt het vliegverkeer volgens hen alleen maar toe. Zo is er 's morgens niet alleen sprake van een recordaantal snel na elkaar vertrekkende vliegtuigen, maar nu ook heel vroeg landende toestellen. Daarnaast vinden ook veel vluchten over Schiedam plaats. ,,Van zorgen over de aanhoudende geluidhinder gaat het nu richting ergernis over het kennelijk uitblijven van maatregelen die de hinder echt gaan beperken.''

Quote

Van zorgen over de aanhouden­de geluidshin­der gaat het nu richting ergernis over het uitblijven van maatrege­len

Schiedamse bewonersorganisaties

Een woordvoerder laat weten dat Schiedam de ontwikkelingen rond de luchthaven kritisch volgt. ,,Evenals de bewoners nemen we waar dat het aantal starts en landingen in de vroege ochtend en late avond is toegenomen. De overlast van het vliegverkeer is voor de gemeente een continue zorg. Wij vragen hiervoor op alle niveaus aandacht. In de beantwoording van de brief gaan we hier nader op in.''

Op 13 en 21 november zijn er wijkoverleggen in Woudhoek en Spaland/Sveaparken, waarop de recente ontwikkelingen rond 'Zestienhoven' aan bod komen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen