Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Partijen boos na stoppen van 'dure' ov-proef voor ouderen

Geen gratis openbaar vervoer meer voor minderbedeelde Vlaardingse ouderen: dát zorgde gisteravond voor boosheid in de gemeenteraad.

Partijen uitten hun boosheid tijdens de raadsvergadering over het besluit van het stadsbestuur om een veelbesproken proef - gratis reizen voor minderbedeelde AOW'ers - niet te verlengen. Desiree de Jong (Algemeen Ouderen Verbond) betreurde het zeer dat het college dit op eigen houtje had besloten.

Zo'n 3500 ouderen - AOW'ers met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm - kunnen sinds 1 december, bij wijze van proef, een jaar lang gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Die proef loopt nu dus af, wat betekent dat zij over anderhalve maand weer moeten betalen.

Stimuleren

Het gratis reizen moest ouderen stimuleren uit hun huizen te komen, waardoor ze hopelijk minder eenzaam zouden worden. Volgens het college zijn de resultaten echter tegengevallen, terwijl de kosten hoog zijn.

Fractievoorzitter Stefanie Solleveld (PvdA): ,,Het is nooit onze intentie geweest om een jaartje gratis reizen in te voeren en dan te kappen." Raymond van Haren (VV2000/Leefbaar Vlaardingen) zette vraagtekens bij het onderzoek dat de gemeente uitvoerde ter ondersteuning van de beslissing. Hij noemde het 'veel te kort door de bocht'.

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) antwoordde dat Vlaardingen simpelweg weinig extra geld voorhanden heeft.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen