Volledig scherm
Decathlon is wel in Rotterdam gevestigd. © Frank de Roo

Partijen in provincie pleiten alsnog voor komst Decathlon

Het besluit om Decathlon niet toe te staan in Schiedam leidt tot veel onbegrip. Waar de gemeente Schiedam het besluit van de provincie Zuid-Holland om Decathlon definitief niet toe te staan op Harga in Schiedam gisteren al onbegrijpelijk noemde, zijn Provinciale Staten helemaal niet te spreken over de handelwijze van Gedeputeerde Staten.

Het dagelijks bestuur legt daarmee het uitdrukkelijke verzoek van een meerderheid naast zich neer, om een uitzondering te maken voor 'het vernieuwende Schiedamse concept dat voor een ontwikkeling van het hele gebied zorgt'.

Verschillende partijen hebben het onderwerp geagendeerd voor de eerstvolgende vergadering op 13 november. ,,Het is nogal wat om een motie niet uit te voeren'', stelt Metin Çelik van Denk. ,,Op zich kan het bestuur hiervoor kiezen maar dan moeten we ook zo snel mogelijk een debat voeren zodat we op de inhoud kunnen ingaan en het college mogelijk een nieuwe opdracht kunnen geven.''

Fel

PVV-lid Jeremy Mooiman is nog feller. ,,De lokale democratie heeft besloten Decathlon in de stad te willen ontvangen en dat moet gerespecteerd worden'', meent hij. ,,De situatie is nu al een tijd gaande door de alsmaar voortdurende bureaucratische rompslomp van de provincie. 

Het college verzet zich met dit besluit tegen de wens van Schiedam, tegen de ondernemers die staan te trappelen om te beginnen, en tegen de toename van werkgelegenheid in de regio. Wij zullen dit niet accepteren.'' Ook de VVD is teleurgesteld. De partij vindt dat de motie 'onverminderd uitgevoerd moet worden'.

Geen uitzondering

De provincie wil geen uitzondering maken omdat men bang is voor precedentwerking en houdt vast aan geldend beleid waarbij detailhandel zoveel mogelijk een plek moet krijgen binnen bestaande winkelgebieden.

Schiedam en Decahtlon bestuderen het besluit en overwegen in beroep te gaan bij de Raad van State.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen