Piet van Schaften (links) en zoon Danny bij de illegaal geplaatste stacaravan. Beiden vinden dat de eerder door Vlaardingen opgeheven standplaatsen terug moeten keren, omdat daar behoefte aan is.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet van Schaften (links) en zoon Danny bij de illegaal geplaatste stacaravan. Beiden vinden dat de eerder door Vlaardingen opgeheven standplaatsen terug moeten keren, omdat daar behoefte aan is. © Roel Dijkstra

Piet en Danny zijn het zat: ‘Meer woonwagens toestaan in Vlaardingen’

Piet van Schaften en zijn zoon Danny zijn het zat: ze vinden dat Vlaardingen opgeheven standplaatsen op het woonwagenkamp in ere moet herstellen. Uit protest staat een stacaravan van Danny al anderhalf jaar illegaal op het terrein. De woningcorporatie eist dat hij binnen twee weken vertrekt.

  1. Rotterdam wil meer en grotere woonwagenkampen
    PREMIUM

    Rotterdam wil meer en grotere woonwagen­kam­pen

    Rotterdam krijgt er binnen nu en vijf jaar een nieuw woonwagenkamp bij. Daar komt ruimte voor ongeveer twintig woonwagens. In de jaren daarna komt er mogelijk nog een bij. De huidige zeven woonwagencentra in de stad mogen, als er voldoende ruimte is, uitbreiden tot twintig standplaatsen. Voor De Kievit in de Beverwaard gaat een maximumaantal van veertig gelden. Dat blijkt uit een voorstel van het Rotterdamse college aan de gemeenteraad.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen