Bart Bikkers (rechts) presenteerde maandagmiddag samen met de wethouders en fractievoorzitters van de coalitiepartijen het nieuwe coalitieakkoord, bij de Waterpoort langs de Vlaardingse Vaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Bikkers (rechts) presenteerde maandagmiddag samen met de wethouders en fractievoorzitters van de coalitiepartijen het nieuwe coalitieakkoord, bij de Waterpoort langs de Vlaardingse Vaart. © Roel Dijkstra

Plannen coalitie Vlaardingen liggen klaar: van discussie over Liesveldviaduct tot meer handhavers

De kogel is door de kerk: vijf van de huidige coalitiepartijen in Vlaardingen hebben samen met ChristenUnie-SGP een akkoord bereikt. De focus ligt de komende jaren met name op acht ‘stadsprogramma’s’, waarbij de oppositie nadrukkelijk uitgenodigd wordt mee te praten over de exacte uitvoering. Ook ligt er jaarlijks een voor de oppositie vrij besteedbaar budget van een half miljoen euro klaar.

  1. Verwaarloosde kids, criminelen en armoede: in deze wijk moet het beter (en Aboutaleb schiet te hulp)
    PREMIUM

    Verwaar­loos­de kids, criminelen en armoede: in deze wijk moet het beter (en Aboutaleb schiet te hulp)

    Het is een wijk waar zware criminelen vertoeven, bewoners in de schulden zitten en een deel van de kinderen door hun ouders aan hun lot worden overgelaten. De Westwijk in Vlaardingen staat te hoog in vele ‘verkeerde lijstjes’ en daar gaat wat aan gebeuren, belooft de gemeente. De Vlaardingse aanpak wordt afgekeken van die in Rotterdam-Zuid. Niemand minder dan Ahmed Aboutaleb gaat Vlaardingen helpen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen