Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie betrapt klussende oplichters op heterdaad in Vlaardingen

De politie heeft een groep Engelssprekende ‘klusjesmannen’ op heterdaad betrapt in Vlaardingen. De mannen boden hun diensten volgens verschillende inwoners ‘op een aparte manier’ en tegen torenhoge prijzen aan. 

Een Vlaardinger trok aan de bel nadat hij een paar dagen geleden in zee ging met één van de ‘klusjesmannen’. De man bood aan om samen met zijn collega’s de buitenkant van het huis te schilderen, maar de prijs viel uiteindelijk duizenden euro’s hoger uit dan van tevoren was afgesproken. Het slachtoffer kreeg argwaan en ging uiteindelijk niet akkoord. Via WhatsApp waarschuwde het slachtoffer de rest van de wijk.  

Een aantal inwoners meldde dat de mannen hun toekomstige klanten op een ‘aparte manier’ benaderden. Zij vertrouwden dit niet.

De politie en medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving gingen op onderzoek uit en spoorden de mannen op. De vijf verdachten zijn gistermiddag in de wijk Ambacht op heterdaad aangehouden. De mannen zijn tussen de 23 en 59 jaar oud en komen uit Engeland, Roemenië en Polen. Zij worden nu gehoord.

Volgens verschillende inwoners gebruikten de mannen tijdens hun werkzaamheden bladgoud, wat volgens de politie neigt naar oplichting. De klusjesmannen streken een aantal dagen geleden neer in de stad. Met hun bestelbus, een Ford Transit met Engels kenteken,  verplaatsten zij zich van de ene naar de andere klus. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.