Volledig scherm
Dit vuurwapen heeft de politie dankzij tips van burgers in beslag genomen. © Politie

Politie haalt vier vuurwapens van straat mede door tips van burgers

Tips van burgers over vuurwapens hebben afgelopen weekend tot meerdere aanhoudingen geleid. Dat maakte de politie vandaag bekend. Zo werd een 20-jarige Schiedammer opgepakt, omdat hij een vuurwapen wilde verkopen. De man had munitie in huis en had het wapen onder zijn kussen verstopt. 

Ook een andere Schiedammer (31) is afgelopen weekend aangehouden, omdat hij een vuurwapen bij zich had. Het wapen kwam tevoorschijn toen agenten hem fouilleerden. 

Kruisboog

De politie ging na een tip ook langs bij een 58-jarige inwoner uit Strijen. De man had niet alleen een taser en een kruisboog in huis, maar ook een vuurwapen met munitie. Agenten hebben de spullen in beslag genomen. 

Ook een 41-jarige man is aangehouden, omdat hij een vuurwapen in een kelderbox had liggen. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, maar verbleef af en toe in de kelder van een woning aan de Essenburgstraat in Rotterdam.  

De politie, het OM en de gemeente zijn begin deze maand een campagne begonnen om de beloningsregeling voor tipgevers onder de aandacht te brengen. Afhankelijk van het soort wapen ‘verdient’ een tipgever maximaal 750 euro. Dit jaar zijn er in de regio Rotterdam al 72 schietpartijen geweest. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen