Volledig scherm
Twee bolides brandden uit. © Media TV

Politie onderzoekt autobranden Rembrandtlaan: Vermoeden van brandstichting

De politie doet onderzoek naar de auto’s die in de nacht van zaterdag op zondag aan de Rembrandtlaan in Schiedam in vlammen opgingen. Er bestaat een vermoeden van brandstichting.

Zo is de forensische opsporing ter plaatse geweest om onderzoek te doen. Daarnaast zijn camerabeelden opgevraagd en getuigen gehoord. ,,Meer kunnen we er op dit moment nog niet over zeggen’’, aldus een politiewoordvoerster.

Ook werden in een van de naastgelegen woningen hennepplanten aangetroffen. De hulpdiensten gingen het betreffende huis binnen om te controleren op rook. De planten zijn inmiddels in beslag genomen en vernietigd. 

Door de fik brandden twee auto’s uit. Twee andere voertuigen liepen flinke schade op. Omdat de auto’s dicht bij een rij woningen stonden geparkeerd, liet de brandweer een extra blusvoertuig uitrukken. Het vuur is echter niet naar de huizen overgeslagen. Bewoners hebben op eigen gelegenheid de woningen verlaten en zijn na de bluswerkzaamheden weer teruggekeerd.

Woo-Ping

Ook bij Woo-Ping, een Chinees restaurant aan de Julianalaan was het zaterdag raak. De brand die ontstond in een afzuiginstallatie was echter snel onder controle. Er raakte niemand gewond. Hoewel de brand weinig schade heeft aangericht, laat het restaurant weten voorlopig nog niet open te kunnen.

  1. Bij dit museum krijg je een gratis chocoladereep door entreestickers te sparen
    PREMIUM

    Bij dit museum krijg je een gratis chocolade­reep door entreestic­kers te sparen

    Succes heeft ook een keerzijde, zo blijkt in Schiedam. De entree-stickers van het Stedelijk Museum belanden niet altijd in de prullenbak, maar vaak op straat of aan een lantaarnpaal. De museumbezoekers doen aan 'wildplakken'. Na klachten op sociale media bedacht Connor Klein van chocolaterie De Bonte Koe - een buurman van het museum - de oplossing: een spaarkaart die als 'ie vol is een reep chocola oplevert met als tekst: 'Een museum dat naar meer smaakt'.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen