Politie vindt 34 asielzoekers in vrachtwagen in Vlaardingen

videoDe politie heeft vanmiddag 34 asielzoekers aangetroffen in een vrachtwagen op de Vulcaanweg in Vlaardingen. De groep, waaronder twee jonge kinderen, was onderweg naar Engeland.

Een van de bedrijven op het nabijgelegen bedrijventerrein lichtte de politie in. Toen die ter plaatse kwam, bleek inderdaad dat er een groep mensen in de laadruimte van een vrachtwagen zat. De groep bestond uit 34 mensen waaronder twee kinderen van 7 en 9 jaar.

Waar de mensen vandaan komen is niet bekend. De politie heeft ze meegenomen naar het bureau waar ze ondervraagd zullen worden. Dan wordt gekeken welke taal ze spreken en uit welk land ze komen. Ze waren onderweg naar Engeland. De gebruikelijke procedure zal starten. Ze kunnen hier asiel aanvragen. Volgens een politiewoordvoerder zijn ze allemaal in goede gezondheid.

De Roemeense vrachtwagenchauffeur is aangehouden wegens verdenking van mensenhandel. Het gebeurt vaker dat in Vlaardingen illegalen worden aangetroffen in vrachtwagens die naar Engeland gaan.

Elke ochtend op de hoogte van laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

Volledig scherm
De politie trof 34 asielzoekers aan in een vrachtwagen in Vlaardingen © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen