SpaceBuzz was eerder dit jaar ook beschikbaar voor de leerlingen van basisscholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
Volledig scherm
SpaceBuzz was eerder dit jaar ook beschikbaar voor de leerlingen van basisscholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. © Roel Dijkstra

Project SpaceBuzz wint toonaangevende internationale prijs

André Kuipers’ SpaceBuzz heeft tijdens de 24ste jaarlijkse uitreiking van de internationale Webby Awards twee eerste prijzen in de wacht weten te slepen: een Webby Award juryprijs en de Webby Publieksprijs. SpaceBuzz was eerder dit jaar ook in de Waterwegregio aanwezig. 

De toonaangevende Webby Awards worden jaarlijks toegekend door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) aan de beste internettoepassingen van de wereld. SpaceBuzz heeft, dankzij het innovatieve VR-educatie programma, grote indruk weten te maken op de jury en het publiek. Het concurreerde met liefst 13.000 inzendingen uit 70 landen. 

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7. Zij bereiden zich voor op de carrière van een astronaut. Het project is ontwikkeld in samenwerking met ruimtevaarder André Kuipers. Leerlingen krijgen, net als astronauten, training. Ze doen op een inspirerende manier kennis op over de ruimte, de aarde, natuur en techniek. Een bezoek aan de echte raket is onderdeel van het lesprogramma. 

Fonds

De raket stond, met dank aan het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., in maart een week lang in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Tientallen kinderen bezochten de attractie en raakten razend enthousiast over een verblijf in de ruimte. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen