Schiedam Centrum.
Volledig scherm
Schiedam Centrum. © Roel Dijkstra

Reizigers vinden Schiedam Centrum een ‘middelmatig’ station

Station Rotterdam Centraal is het best gewaardeerde NS-station van de provincie Zuid-Holland, station Schiedam Centrum is terug te vinden in de middenmoot. Dat blijkt uit cijfers van de NS over 2019 die gisteren bekend zijn gemaakt.

Het spoorbedrijf liet onderzoek doen onder 150.000 reizigers naar de waardering van de stations vorig jaar. Station Rotterdam-Alexander, dat op dit moment verbouwd wordt, en Rotterdam-Zuid scoren in de regio Rotterdam het laagst.

Bij Rotterdam Centraal geeft 93 procent van de ondervraagden een rapportcijfer van 7 of hoger. De veelgeroemde ov-spot laat in Zuid-Holland Delft en Boskoop achter zich.

Op de landelijke lijst staat Rotterdam Centraal met deze score in de top 10. Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer komt tot 89 procent en valt net buiten de top 20, die wordt aangevoerd door het Limburgse Klimmen-Ransdaal.

Middenmoot

Schiedam Centrum eindigt, net als vorig jaar, ergens in de middenmoot en komt niet verder dan 56 procent. Dat is wel een verbetering ten opzichte van vorig jaar toen het station op 54 procent uitkwam. In 2014 was de score zelfs niet hoger dan 50 procent.

De waardering voor Centraal Station Rotterdam is de laatste jaren stabiel. Ook in 2014 en 2018 noteerde het station een waardering van 93 procent.

De twee minst gewaardeerde stations in het Rijnmond-gebied zijn Rotterdam-Zuid en Rotterdam-Alexander met allebei 42 procent. Zuid zat in 2018 nog op 37 procent, Alexander daalde van 51 procent naar 42 procent. Dat heeft te maken met de verbouwing van het trein- en metrostation die in de loop van dit jaar moet worden afgerond.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen