Volledig scherm
De 74 strandvilla's in Hoek van Holland zijn razend populair. © Landal GreenParks

Roompot gaat Hoekse strandvilla’s runnen: ‘Uitbreiding van park ondersteunen we zeker’

De 74 strandvilla’s in Hoek van Holland krijgen na de jaarwisseling een andere naam op de deur: Roompot Vakanties neemt de exploitatie over van Landal GreenParks. ,,Uitbreiding van het aantal villa's zullen we zeker ondersteunen.”

De strandparkenreus is verheugd met de nieuwste aanwinst in hun assortiment en ‘verstevigt’ naar eigen zeggen haar positie als ‘absolute water- en kustspeler’. Roompot heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend met de eigenaar van de villa's.

Een woordvoerder meldt dat Roompot niets aan de villa's, die sinds 2016 op het Hoekse strand staan, wil veranderen. ,,We gaan niet aan de woningen komen. Die zijn prima.”

1599 euro voor vier nachten

Ook de prijzen blijven gelijk, benadrukt Roompot. Het duurste verblijf dat Landal momenteel aanbiedt is een vakantie van vier nachten in juli. Een villa, geschikt voor maximaal zes personen, kost dan 1599 euro.

De lokale bevolking is niet onverdeeld enthousiast over de villa's, de toeristen wél. In 2018 maakte Landal bekend dat de huisjes zo'n 90 procent van de tijd verhuurd zijn. Het stemt de gemeente Rotterdam tevreden: zij wil van Hoek van Holland graag een vierseizoenenbadplaats maken.

‘Initiatief nemen we niet, maar uitbreiding heeft onze steun’

Roompot zegt een eventuele uitbreiding van het villapark te ondersteunen. ,,Daar gaan we graag in mee. Het initiatief nemen we níet: wij zullen geen ontwikkelaar zijn. De eigenaren van het park zien mogelijkheden voor uitbreiding en dat heeft zeker onze steun.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen