Rotterdammer (33) en Schiedammer (25) aangehouden voor plofkraak Vlaardingen

VideoDe politie heeft een Rotterdammer (33) en een Schiedammer (25)  aangehouden voor de plofkraak van vannacht aan de Vlaardingse dr. Wiardi Beckmansingel in de Westwijk. De mannen zijn gearresteerd op de Overtoom in Amsterdam. 

De politie wil niet zeggen hoe zij zo snel tot de aanhouding kon komen. ,,Die opsporingstechniek geven we niet prijs. Anders werkt het in de toekomst meer”, meldt een woordvoerder.

Door twee luide explosies zaten vele Vlaardingers vannacht rechtop in bed. De oorzaak: een plofkraak bij een supermarkt. De gevel met daarin een geldautomaat werd weggeblazen. De ravage is, net als exact een week geleden in Spijkenisse, enorm. Het tafereel trekt al de hele dag veel bekijks.

Onbekend of daders iets buit hebben gemaakt

Omstanders zagen de daders op minstens één scooter wegrijden. Ook reed op dat moment een nog onbekende auto de parkeerplaats naast de supermarkt af. Het is volgens de politie nog altijd niet bekend of de daders iets buiten hebben gemaakt.

Volledig scherm
De ravage is enorm na de plofkraak. © MediaTV

Exact een week geleden was er ook een plofkraak aan de Lenteakker in Spijkenisse. Hier zouden twee mannen de geldautomaat in de plint van een gebouw hebben opgeblazen. De plofkrakers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Bewoners van vijf panden moesten hun woning verlaten en ook de dierkliniek naast de pinautomaat raakte zwaar beschadigd.

Volledig scherm
Burgemeester Annemiek Jetten kwam poolshoogte nemen en sprak met het winkelpersoneel. © AD
Volledig scherm
Een plofkraak bij de Albert Heijn aan de dr. Wiardi Beckmansingel in Vlaardingen. De ravage in de supermarkt is enorm. © Mediatv

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen