Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Schiedam blijft coronaboetes uitdelen; afgelopen periode toch weer 43 bekeuringen

In Schiedam zijn in de afgelopen periode toch weer coronaboetes uitgedeeld. In de periode van 4 november tot en met 8 december werden 243 waarnemingen, 100 formele waarschuwingen en 43 bekeuringen geregistreerd. Dat schrijft burgemeester Cor Lamers in een corona-update aan de gemeenteraad.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  12

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. SC Feyenoord dieper in de penarie, pak slag voor Capelle: lees hier alles over het amateurvoetbal
  Voetbal Totaal

  Herrijze­nis VDL tevergeefs, VFC verliest net herstelde Pranger: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  Een gebrek aan voetbalintelligentie noemt SC Feyenoord-trainer André Stafleu het, maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien dat de vierdedivisionist na wéér een nederlaag dieper in de penarie zit. Verder kon dit weekeinde een 16-jarige invalkeeper de nederlaag van Strijen niet voorkomen. VDL was dicht bij een succesje, maar greep weer mis. Verder won Vierpolders wéér een derby. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.