Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Schiedam gaat aan de slag met Schuldenlab

Schiedam haakt aan bij het Schuldenlab. Dat is een landelijk initiatief dat ook Schiedammers met schulden sneller, effectiever en mensvriendelijker schuldenvrij kan maken.

Omdat iedereen een goed toekomstperspectief verdient, introduceerden VVD en Fractie Van Dijk eerder het plan. Volgens het recentste onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) is 8,9 procent van de Schiedammers arm te noemen. Het landelijk gemiddelde is 5,7 procent. Schiedam is dus een arme gemeente, zo erkennen niet alleen de samenwerkende partijen, maar ook de andere fracties in de raad.

Quote

Schulden­lab is een manier om mensen sneller, effectie­ver en mensvrien­de­lij­ker schulden­vrij te maken

Annebeth Wilton

In 2016 richtte de gemeente Den Haag een Schuldenlab op, waarbij alle lokaal beproefde en effectieve initiatieven, projecten en programma's die gericht zijn op het voorkomen en bestrijden van problematische schulden, zijn verbeterd.

Daar hangt nu de landelijke organisatie SchuldenlabNL 'overheen'. ,,Schuldenlab is een manier om mensen sneller, effectiever en mensvriendelijker schuldenvrij te maken'', aldus Annebeth Wilton van de VVD. ,,Nu duurt het vaak een jaar voordat mensen in een schuldhulpverleningstraject terecht komen. Dat kan hierdoor bijvoorbeeld worden verkort tot een maand. Dat geeft de deelnemers sneller zicht op verbetering.''

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen