Volledig scherm
Maandag werd een man op een scootmobiel aangereden op het Nieuwlandplein. © MediaTV

Schiedam heeft Nieuwlandplein in het vizier na twee ongevallen deze week

De twee ongevallen op de rotonde van het Nieuwlandplein in Schiedam zijn nog geen reden tot paniek. ,,Maar wij zien de berichten uiteraard ook voorbij komen, dus het heeft onze aandacht'', laat een gemeentewoordvoerder weten.

Het Nieuwlandplein stond in het verleden bekend als horrorrotonde. Nadat het gebied in 2015 werd gereconstrueerd, is het aantal incidenten afgenomen. De rotonde is nu overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en veiliger voor alle weggebruikers. De fiets- en voetgangersoversteekplaatsen zijn verder van de rotonde komen te liggen. Daarnaast zijn diverse snelheidsbeperkende maatregelen toegepast. ,,Maar we houden de ontwikkelingen in de gaten. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan zullen we moeten bekijken of we maatregelen moeten nemen.''

Afgelopen week was het twee keer raak. Maandag werd een man op een scootmobiel aangereden, donderdag was een scooterrijdster het slachtoffer. Zij moest voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!