Een artist impression van S'MAAK.
Volledig scherm
Een artist impression van S'MAAK. © Gemeente Schiedam

Schiedam krijgt spectaculair nieuw pand bij entree naar binnenstad

Het is de bedoeling dat er op de Kop van de Singel in Schiedam een iconisch gebouw komt te staan dat de entree naar de binnenstad vormt. In het pand is duidelijk een molen zichtbaar.

Het Schiedamse stadsbestuur heeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen geselecteerd als partij voor de uitwerking van een plan voor deze locatie nabij het Stationsplein.

,,Het college heeft op deze prominente locatie een gebouw voor ogen dat een icoon voor Schiedam zal zijn en een herkenbare link heeft naar het dna van Schiedam'', legt wethouder Fahid Minhas uit. ,,De winnaar heeft een gedegen programma gepresenteerd, een visie op de omgeving gegeven en onze nadrukkelijke wens tot participatie en communicatie met de omwonenden meegenomen. Dit wordt echt een eyecatcher.''

Icoon

De ontwikkelcombinatie zet met het gebouw, dat met een knipoog naar de Schiedamse stadsstijl - S'DAM - S'MAAK wordt genoemd, in op een icoon dat ruimte biedt. Ruimte voor Schiedamse stadsmakers die er gaan wonen en in de plint van het gebouw zorgen Schiedamse smaakmakers voor de gewenste stedelijke levendigheid. Zo komen er diverse voorzieningen.

De partijen hebben een jaar de tijd om het plan verder vorm te geven.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen