Luchtfoto's boven sportpark Harga.
Volledig scherm
Luchtfoto's boven sportpark Harga. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Schiedam pakt foutparkeerders rondom sportpark Harga aan

Medewerkers van de gemeente Schiedam gaan, als de situatie niet snel verbetert, bekeuringen uitschrijven aan foutparkeerders rondom sportpark Harga.

De gemeente heeft de sportverenigingen laten weten dat zij al geruime tijd klachten krijgt van bewoners van de nieuwe woonwijk Harga over het wildparkeren in de wijk, in de bermen van de Olympiaweg en het hockeylaantje, waardoor er soms gevaarlijke situaties ontstaan. Ook de gebruikers van het nieuwe sportpark trekken geregeld aan de bel over het gedrag van bezoekers, al trekken ook eigen leden zich niet veel aan van de verkeersregels.

Opvallend

De gemeente vindt het gedrag opvallend aangezien er borden zijn geplaatst die bezoekers leiden naar de parkeerplaats aan het Trimpad, waar plek is voor tweehonderd voertuigen. Op de Olympiaweg en het hockeylaantje is parkeren verboden. De kleine parkeerplaats aan de Olympiaweg is exclusief gereserveerd voor bezoekers van KomKids, alsmede voor SVV en HBSS-vrijwilligers en -bestuursleden.

Aangezien de klachten niet verminderen, is besloten om strenger te gaan handhaven. De collega’s van het handhavingsteam zullen de komende weken vaker te zien zijn en in eerste instantie waarschuwingen uitdelen aan personen die fout- of wildparkeren. Daarna volgen boetes.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen