Volledig scherm
© Roel Dijkstra

Schiedamse boksschool definitief naar pand aan Singel

De kogel is door de kerk: de Schiedamse boksschool De Haan neemt definitief zijn intrek in het pand aan de Singel 8. ,,Echt heel fijn, we zijn heel erg blij met ons nieuwe onderkomen'', vertelt bestuurslid Bob van der Vlist.

Boksschool De Haan, decennialang gevestigd aan de Lange Haven in Schiedam, moest in mei noodgedwongen de deuren sluiten nadat uit een inspectie bleek dat de vloer in zeer slechte staat verkeerde. Er volgden gesprekken met ambtenaren van de gemeente Schiedam, een tijdelijke oplossing werd gevonden in de gymzaal aan de Schiedamseweg, waar de boksers tot eind augustus terecht konden.

Vervolgens ontstond een zwerftocht door de stad en werd er hier en daar getraind. Daar is nu een einde aan gekomen. Het pand aan de Singel, waar voorheen een dansschool was gevestigd, kwam al eerder aan de orde maar de gemeente wilde het aanvankelijk verkopen.

Huren

Tot grote teleurstelling van het bestuur van De Haan, die er hun oog op lieten vallen omdat het gebouw perfect in het plaatje paste van een school, van oudsher in het centrum van Schiedam gevestigd. De boksschool gaat het pand nu van de gemeente huren.

,,Momenteel zijn we druk aan het klussen, want er moet nog wel wat gebeuren om het een boksschool te laten zijn'', stelt Van der Vlist. ,,Maar we zijn deze week wel gelijk open gegaan, er worden ook gewoon trainingen gegeven.''

Quote

We zijn druk aan het klussen, er moet nog wel wat gebeuren om het een boksschool te laten zijn

Bob van der Vlist

Aankomend weekend gaat de boksring erin, dan is het onderkomen zo goed als klaar. ,,En kunnen we aan de slag. We hebben er enorm veel zin in'', aldus Van der Vlist.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen