Pieke Snieders is ondernemer in het Schiedamse gedeelte van de Spaanse Polder en richtte de stichting Erfpachtschade Schiedam op om zijn collega's wakker te schudden.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieke Snieders is ondernemer in het Schiedamse gedeelte van de Spaanse Polder en richtte de stichting Erfpachtschade Schiedam op om zijn collega's wakker te schudden. © DIJKSTRA, ROEL

Schiedamse ondernemers in zak en as door omstreden sloop in Spaanse Polder

In een allerlaatste poging te voorkomen dat de gemeente Schiedam vandaag begint met de sloop van het pand aan de Strickledeweg 113 in de Spaanse Polder, spanden de eigenaren gisteren een kort geding aan. De rechtbank Rotterdam verwerpt echter alle eisen: de gemeente mag slopen als zij dat wil.

,,Ik vind het vreselijk dat ik hier ben'', sprak Hans Lensen gisteren ten overstaan van de Rotterdamse rechtbank. ,,Want dat betekent dat we niet in gesprek kunnen met de gemeente Schiedam over de toekomst van ons pand. We willen niets liever dan in conclaaf met de gemeente en een eerlijke kans op heruitgifte van ons verlopen erfpachtcontract'', aldus de eigenaar van het pand aan Strickledeweg 113, dat met sloop wordt bedreigd.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen