Volledig scherm
© ANP XTRA

Schiedamse opa krijgt celstraf voor misbruiken van ex-stiefkleindochter

Johan van den H. uit Schiedam moet vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, de gevangenis in voor het misbruiken van zijn ex-stiefkleinkind. Het gaat om een 9-jarig meisje uit Krimpen aan den IJssel.

Van den H. bekende tijdens de zitting het meisje te hebben misbruikt. Zo ging hij met zijn vingers de vagina binnen van zijn toenmalige stiefkleindochter, likte haar, bracht zijn penis tussen haar billen en maakte foto's van het naakte slachtoffer. Die foto's bewaarde hij, daarnaast was hij in het bezit van nog veel meer kinderporno.

De rechtbank acht de feiten bewezen. Om ervoor te zorgen dat de Schiedammer ook daadwerkelijk meewerkt aan een behandeling en om de kans op herhaling zo klein mogelijk te houden, geldt een proeftijd van vijf jaar. Ook moet de Schiedammer de familie van het meisje een schadevergoeding van bijna 11.000 euro betalen.

Tranen

Van den H. liet tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden zijn tranen de vrije loop. Hij heeft er spijt van, zo herhaalde hij keer op keer. Waarom de man het deed? ,,Wist ik het maar. Ik vraag me dat elke avond af als ik in mijn cel in bed lig, maar ik weet het niet. Ik wil heel graag hulp.''

De officier van justitie had ook een gevangenisstraf van vier jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!