Een archieffoto van de Scouting Tono-groep.
Volledig scherm
Een archieffoto van de Scouting Tono-groep. © Scouting Tono-groep

Scouting Tono-groep start haar activiteiten weer op; alle Schiedamse kinderen zijn welkom

Ook de scouting Tono-groep mag haar activiteiten weer hervatten. Vanaf zaterdag 23 mei zijn er tussen 10.00 en 16.30 uur weer bijeenkomsten voor verschillende leeftijdsgroepen in Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel in Schiedam. 

Alle opkomsten zullen alleen buiten worden gehouden in verband met de richtlijnen van de overheid, en bij slecht weer wordt de opkomst vervangen door een online thuisopkomst. Dat gebeurde de afgelopen weken ook al en was een groot succes. 

,,Wij zijn als bestuur erg blij dat de regels versoepeld zijn en de Scouting Tono-groep weer bijeenkomsten mag organiseren voor de kinderen, zij het onder strenge voorwaarden”, laat voorzitter Richard Spruit weten. ,,Het is voor kinderen van groot belang dat zij hun (scouting-)activiteiten weer kunnen oppakken. De reacties die wij hebben ontvangen zijn dan ook overwegen erg enthousiast, hoewel enkele ouders er nog voor hebben gekozen om hun kind veiligheidshalve thuis te houden.”

Aanmelden

Overigens zijn tot 1 september ook kinderen die geen lid zijn van de scouting, welkom op Landvreugd. Zij moeten zich echter wel aanmelden via info@scoutingtono.nl.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen