Volledig scherm
De oproep van Speeltuin Hoek van Holland. © Speeltuin Hoek van Holland

Speeltuin Hoek van Holland zoekt oude foto’s voor jubileum

In 2019 bestaat Speeltuin Hoek van Holland 65 jaar. Later dit jaar zal dit jubileum uitgebreid worden gevierd. Het bestuur van de speeltuin is daarom op zoek naar oude kiekjes van de speeltuin.

Volgens Penningmeester Michelle van Leerdam van de speeltuin is de oproep ook grotendeels noodzaak, omdat de speeltuin zelf weinig foto’s in het archief heeft. „Ik was op zoek naar oude foto’s van de speeltuin, maar ik vond vooral krantenartikelen.” 

De nieuwsgierigheid van de penningmeester werd gewekt door de oude verhalen. „In die stukken zag ik alle hoogte- en dieptepunten van de speeltuin: van de oprichting tot aan een periode dat er te weinig vrijwilligers waren. Het zou leuk zijn als we met foto’s een tijdlijn van onze speeltuin zouden kunnen maken. Mensen hebben ongetwijfeld ergens oude fotoalbums liggen.”

Het bestuur vraagt mensen om een scan of een foto van maken van deze oude foto, en deze te voorzien van een jaartal. Inzendingen kunnen worden verstuurd naar penningmeester@speeltuinhoekvanholland.nl. Alle inzendingen zijn welkom.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen