Het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen wacht de komende jaren een flinke metamorfose. Behalve nieuwe (zorg)woningen komen er ook onderwijsgebouwen, een sporthal en een nieuw park.
Volledig scherm
Het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen wacht de komende jaren een flinke metamorfose. Behalve nieuwe (zorg)woningen komen er ook onderwijsgebouwen, een sporthal en een nieuw park. © Roel Dijkstra

Splinternieuw pand voor vmbo’ers van bovenbouw Geuzencollege op het oude Unileverterrein

De bovenbouw van vmbo-school Geuzencollege in Vlaardingen verhuist over een paar jaar naar District U, het voormalige Unileverterrein. Daar vestigt het Geuzencollege zich samen met mbo-instelling Albeda in een gezamenlijk onderwijsgebouw.

  1. Verwaarloosde kids, criminelen en armoede: in deze wijk moet het beter (en Aboutaleb schiet te hulp)
    PREMIUM

    Verwaar­loos­de kids, criminelen en armoede: in deze wijk moet het beter (en Aboutaleb schiet te hulp)

    Het is een wijk waar zware criminelen vertoeven, bewoners in de schulden zitten en een deel van de kinderen door hun ouders aan hun lot worden overgelaten. De Westwijk in Vlaardingen staat te hoog in vele ‘verkeerde lijstjes’ en daar gaat wat aan gebeuren, belooft de gemeente. De Vlaardingse aanpak wordt afgekeken van die in Rotterdam-Zuid. Niemand minder dan Ahmed Aboutaleb gaat Vlaardingen helpen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen