Volledig scherm
Het zand wordt gestort op het toekomstige stadsstrand van Vlaardingen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Stadsstrand op Wilhelminahaven in Vlaardingen bijna klaar

Plof! En wéér een lading zand voor het nieuwe stadsstrand in Vlaardingen. Zo'n dertig vrachtwagens reden gisteren af en aan om 500 kuub zand naar de Koningin Wilhelminahaven te brengen.

Daar verrijst, pal langs de Nieuwe Maas, een stadsstrand van 50 bij 50 meter met een diepte van 15 centimeter. De opening vindt plaats op vrijdag 14 juni. Het strand ligt rondom een opgeknapte vuurtorenkap. De kap - rond topje met ramen en een rood dak - moet het middelpunt van het geheel worden.

In het onderste deel van de kap komt een 'soort kioskje'. ,,Een uitgiftepunt voor eten en drank, een bar, zeg maar'', aldus initiatiefnemer Guido de Jong.

De Kroepoekfabriek en Kade40 zijn benaderd om evenementen voor op het strand te bedenken. In de kap zelf komt een vergader- en slaapruimte. Het is nog onzeker of die ruimtes vóór de opening van het strand klaar zullen zijn. Volgens De Jong is het stadsstrand onderdeel van een groter plan: meer Vlaardingers naar het water trekken. ,,Dat vind ik belangrijk om te benadrukken, dit staat niet op zichzelf.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen