Volledig scherm
Het Stedelijk Museum Schiedam is dolblij met de prijs. © AD

Stedelijk Museum Schiedam wint ton in BankGiro Loterij Museumprijs

Stedelijk Museum Schiedam heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens een uitzending van het tv-programma 5 Uur Live, dat een liveverbinding had met het museum. Een dolenthousiaste directeur, Deirdre Carasso, nam de prijs in ontvangst.

Carasso zegt in eerste reactie ontzettend verrast en blij te zijn. Ze bedankt iedereen die hieraan heeft meegewerkt en bijgedragen door te stemmen. ,,Het is een prijs van en voor de hele stad.’’

Het Stedelijk gaat de prijs van 100.000 euro gebruiken om het voorplein opnieuw in te richten en net zo gastvrij te maken als het museum nu al is.

Carasso en haar team voerden de afgelopen weken fel campagne in Schiedam. Een campagne die door heel veel Schiedammers werd opgepakt. Zo gingen honderden mensen op de foto met een van de campagneborden, om die foto’s vervolgens via sociale media te verspreiden met de boodschap: stem op het Stedelijk Museum Schiedam.

BN’ers

Om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen, fotografeerde het museum bekende Nederlanders met borden. Onder meer boksster Nouchka Fontijn ging voor het museum op de foto. 

Volledig scherm
BN’ers gingen op de foto voor het Stedelijk Museum Schiedam. © Stedelijk Museum Schiedam

Ook Museum Rotterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven waren genomineerd voor de publieksprijs.

Volledig scherm
In spanning wachten bezoekers de uitslag af. Wint het Stedelijk Museum Schiedam de Museumprijs 2019? © AD

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen