Mathieu Leefland bij de eerste box met kaarten in supermarkt Plus van der Meer aan de Nolenslaan.
Volledig scherm
Mathieu Leefland bij de eerste box met kaarten in supermarkt Plus van der Meer aan de Nolenslaan. © Roel Dijkstra

'Steun je mede-Schiedammer in coronatijd en stuur een kaartje'

Corona heeft het werk voor veel bedrijven voor een groot deel stilgelegd. Dat is bij het SchiedamseMagneet Communicatiecentrum niet anders. Directeur Mathieu Levens wil van de nood een deugd maken en heeft daarom de actie Een kaart voor... opgezet.

Onder de noemer Vrienden van Schiedam heeft Mathieu Levens lokale ondernemers bij elkaar geroepen die belangeloos meewerken. ,,De actie is bedoeld voor ouderen, zieken en zorgverleners", legt Levens uit. ,,Ik zocht een veilige en leuke manier om deze mensen een hart onder de riem te steken. Wat is dan leuker dan een kaartje?"

Persoonlijke tekst

Magneet ontwerpt en drukt kartonnen boxen en duizenden ansichtkaarten. ,,Ik heb al twintig kaartenboxen staan", vertelt Levens. ,,Die komen bij de grote supermarkten in Schiedam te staan. Maar misschien ook wel bij de Gamma, want daar is het ook druk, zag ik afgelopen weekend."

Klanten van de supermarkt kunnen een door Magneet ontworpen (gratis) kaart uit de box pakken en daar hun persoonlijke tekst op schrijven. Er zijn ook blanco kaarten, waarop mensen hun eigen creatie kunnen maken. Op gezette tijden haalt Stroomopwaarts de kaarten op om ze af te leveren bij ziekenhuizen en zorgcentra.

Quote

Het moet niet uitmaken wie de kaart ontvangt, want alle ontvangers hebben een lichtpunt­je nodig

Mathieu Levens

Lichtpuntje

Mensen kunnen de kaart niet adresseren aan een specifiek persoon, want ze worden willekeurig verspreid. ,,Dat is juist het idee", vervolgt Levens. ,,Het moet niet uitmaken wie de kaart ontvangt, want alle ontvangers hebben een lichtpuntje nodig. Adresseer je kaartje bijvoorbeeld aan 'een opa in Schiedam' of 'de allerliefste verpleegkundige in Schiedam', maar zet er wel je naam onder."

Miriam van der Meer, filiaalhouder van supermarkt Plus van der Meer aan de Nolenslaan, is een van de deelnemers. Zij spreekt van 'een super initiatief'. ,,Wij zijn betrokken ondernemers die graag iets voor Schiedam willen doen, dit is een prachtig voorbeeld.''

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen