Volledig scherm
Toneelgroep Apollo Toneel is een van de aanvragers die wel financiële steun hebben ontvangen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam vraagt om meer donateurs

Wil de Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam ook de komende jaren projecten kunnen blijven steunen, dan is er meer geld nodig. Dat blijkt uit het jaarverslag van het fonds, dat in 2006 werd opgericht en ondersteuning biedt aan tal van grotere en kleinere activiteiten voor Schiedammers, zowel jong als oud.

De Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam is in 2006 opgericht en biedt burgers en bedrijven de gelegenheid geld te geven aan lokale doelen in de breedste zin van het woord. Allemaal activiteiten voor Schiedammers. De stichting begon met een startkapitaal van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door het De Groot Fonds.

Het Gemeenschapsfonds beschikt in tegenstelling tot vele andere fondsen, niet over een in het verleden opgebouwd of beschikbaar gesteld vermogen waarvan de vermogensgroei kan worden uitgekeerd. Het fonds genereert zelf inkomsten bij Schiedammers en Schiedamse bedrijven. Uit deze inkomsten worden bedragen ter beschikking gesteld. ,,Het Gemeenschapsfonds is dus min of meer een intermediair tussen 'sponsors' en aanvragers'', schrijft voorzitter Ad van Leeuwen in het jaarverslag van de club.

Afgelopen jaar kwamen er 46 aanvragen binnen. Deze hadden betrekking op activiteiten van uiteenlopende aard, werden gedaan door een veelheid van organisaties en bevolkingsgroepen van jong tot oud. In totaal kregen 28 aanvragen financiële steun, waaronder Apollo Toneel, de Rolantino's, maar ook theatergezelschap De Stokerij, Yets Foundation, het festival Proef! de Plantage en het Suikerzoet Filmfestival.

Kapitaal

Het inmiddels opgebouwde kapitaal neemt echter ieder jaar af. Enige terughoudendheid in het toe te kennen bedrag blijft daarom nodig om ook de komende jaren zoveel mogelijk en een breed scala aan aanvragen te kunnen blijven honoreren.

Daarom is er dringend behoefte aan nieuwe sponsors. ,,Wij doen dan ook een beroep op Schiedammers die al vele jaren in Schiedam wonen, werken of dit hebben gedaan en de stad nog steeds een warm hart toedragen en dit door sponsoring, donatie of testamentaire beschikking kenbaar willen maken'', aldus Van Leeuwen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen