De Maassluise wethouder Sjef Evers heeft onder meer sport in zijn portefeuille.
Volledig scherm
De Maassluise wethouder Sjef Evers heeft onder meer sport in zijn portefeuille. © Roel Dijkstra

Subsidie voor nieuw clubgebouw Maassluise wielervereniging

De gemeenteraad van Maassluis is akkoord met de verlening van een subsidie van 90.000 euro aan wielervereniging De Coureur, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het nieuwe clubgebouw. 

De Renners Combinatie Midden-Delfland De Coureur heeft vorig jaar al een aanvraag ingediend voor een kleedkamer-subsidie en subsidie voor de aansluitkosten voor water, elektra en riolering. De Coureur is een wielervereniging die gebruikmaakt van het parcours langs de Vlaardingse Dijk. Langs het parcours stond bij de start en finish een keet die gebruikt werd als jurygebouw. In december heeft een brand dit pand echter verwoest.

Voor kleed- en kantinefaciliteiten wordt nu nog gebruikgemaakt van een gebouw van de Stichting Sportactiviteiten Lickebaert, die aan de ijsbaan staat. Deze stichting is overigens niet meer zo actief als vroeger. 

Functie

Welke functie dit gebouw in de toekomst krijgt en wat er met de ijsbaan gaat gebeuren, is nog niet bekend. ,,Er zijn wel plannen, maar daar kan ik nu nog niet veel over zeggen”, stelt wethouder Sjef Evers, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft. ,,We voeren hier gesprekken over met betrokken partijen, waaronder ook de stichting Ervaar Maassluis.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen